Milan Kohout: Otevřený dopis Milanu Kozelkovi, 29.ledna 2014

Otevreny dopis Milanovi Kozelkovi, ktery se zotavuje z mozkove mrtvice v Humpolske nemocnici:
Milanku,
chtel bych ti rict, ze si te nesmirne vazim a mam te rad, protoze jsi pro me jeden z mala ceskych kumstyru, kterej si vzdycky za vsech rezimu zachoval svobodu rebelantskeho a disidentskeho mysleni. 
Za takzvane totality sis delal inteligentni prdel z bejvalejch etablovanejch komousu a aparatciku, ale zaroven jsi byl schopen podporovat ultra levicove hnuti na zapade Evropy, coz bylo pro vetsinu mistnich, jednorosmerne premyslejicich prozapadnich zaprdencu, tezko pochopitelne, snad krome Magora. 
Po naprosto prohrane a vychcanejma kapitalokseftarskopanbickarskejma a byvalokomouskoprekabatenejma svinema unesene sametove revoluci sis dokazal delat prdel ze zaslepeneho pravicoveho prokatolickeho androse, ktery zacal obdivovat zdegenerovane slechtice a jejich panbickarske totalitni organizace. Dokazal sis delat prdel z bejvalejch vekslaku, ze kterejch se stali zazobany kapitalisticky podnikatele, a i z disidentu, kteri se vychcane prevtelili do novodobych kseftaru a establisaku, sedicich ve svych "vyzkumnych ustavech" a nosicich  dnes na hubach falesnou masku jakychsi alternativcu a bojovniku za "antikomunistickou svobodu"… a tak dal a dal…
Jen chci rict, ze doufam, ze te svobodomyslnost nikdy neopusti.
…ja vim, je to tezke, neb za ni vzdycky za jakehokoliv rezimu dostanes od establisaku vzdy pres hubu.

Tvuj pritel Milan

PS (DD):  Video AL Jazzera Pirate Show z Olomouce z května 2010
Obě performance Milana Kozelky jsou adrese
https://www.youtube.com/watch?v=FSYJ8Uf2vFQ
https://www.youtube.com/watch?v=M28UUqGNLi0

 
Hana Barešová, Dušan Dvořák, Milan Kozelka ve sněmovně Parlamentu ČR v květnu 2010