Ubalgin, žádejte u lokálního dealera

Ubalgin 420
        https://www.youtube.com/watch?v=vOhQp3vsWTg

Žádejte u svého lokálního dealera



Doporučuje



Capo di Tutti Capi CannabisTherapy

https://www.youtube.com/watch?v=J-PhN6V1Cf4

 

Justiční Dvořákův slalom se opět nekonal

http://www.itydenik.cz/zpravy/justicni-dvorakuv-slalom-se-opet-nekonal 

Čtvrtek, Květen 21, 2015 - 12:15
Pavla Dočkalová 
Ospělov, Prostějov – Soudní peripetie Dušana Dvořáka se zadrhly. Okresní soud musel opakovaně zrušit projednání obnovy řízení prvního zabavení konopí na ospělovské farmě z roku 2009, a to z důvodu ustanovení nového obhájce.

Stání bylo nařízeno na základě žádosti manželů Dvořákových. Ti od soudu čekají verdikt o netrestnosti skutku. Své přesvědčení jsou prý připraveni doložit důkazy. Obnova řízení měla být projednána 9.dubna a 21. května 2015. Nedostatkovým zbožím se ale stal obhájce. „Letos mám již třetího advokáta. Většina z nich odmítá jít proti prostějovskému státnímu zastupitelství, odmítá se naučit unijní právo, odmítá mě hájit a vůbec se nestydí  říct, že s tou kauzou nechtějí mít vůbec nic společného,“ říká opakovaně souzený a zároveň kvůli zdravotnímu stavu obžaloby zproštěný pěstitel konopí Dušan Dvořák, „zatím jen jeden jediný prostějovský advokát (Mgr. Miroslav Burget) se nebojí, v úterý 26.května, kdy se bude projednávat čtvrtá konfiskace konopí z roku 2012, do toho jde, unijní právo chápe, je velmi bystrý, je na straně klienta a to i tehdy, když je advokátem ex offo,“ říká Dvořák s tím, že je radost potkat aspoň jednoho účastného obhájce.

Desítky soudů, které má Dvořák za sebou a nazývá je s nadhledem justičním slalomem, kromě chybějících právníků blokují posudky, které Dvořáka hodnotí za duševně nemocného a tudíž nepostižitelného. To ale pěstitel popírá a naplnění práva se dožaduje, byť by pro něj znamenalo potrestání. O svou budoucnost se nebojí. „ Pátá sklizeň zatím v policejním šetření nedospěla ani do stádia obvinění a panuje 'ticho po pěšině',“ dodává Dvořák s tím, že na Okresním státním zastupitelství je již podána žádost o předběžné opatření k zastavení policejního šetření, a to díky doložení důkazů, že se nejedná o trestný čin. Dvořák tvrdí, že když policie nemá žádnou normu na měření obsahu THC v konopí, vyhodnotí legální certifikované uznané odrůdy konopí (Carmagnola a Finola) jako odrůdy nelegální.

Soud s konopným mágem: přišel o rostliny, tahanice s justicí ho prý nebaví

Prostějov, 26.5.2015 – Pěstitel konopí Dušan Dvořák pokračoval v úterý na Okresním soudu v Prostějově obhajobou konopí. Soud tentokrát na veřejném jednání projednával Dvořákovy námitky na zabavování jím pěstované marihuany a nelegálnost jejího užívání k experimentům a lékařským účelům. Kauza pěstování konopí se táhne už více než pět let, během nichž mu policisté opakovaně zabavili stovky rostlin. I tentokrát se o nich jednalo.
Zdroj: http://prostejovsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/pestitel-konopi-dvorak-urodu-zpet-nedostane-20150526.html
„Policisté provedli domovní prohlídka u pana Dvořáka, při níž byla nalezená semena marihuany a sušená rostlinná hmota. Provedla se expertíza a část rostlin měla pod 0,3% THC. Tyto pěstiteli policie vrátila," uvedla soudkyně Ivona Otrubová. Ta měla na stole hned několik stížností Dušana Dvořáka. Týkaly se nejen zabavování rostlin, ale i samotné legality pěstování pro léčebné účely.
„Od roku 2012 se zákon o pěstování marihuany změnil. Stejně je ale zakázané pěstovat rostliny s vyšším THC než jsou tři desetiny procenta, zde už se jedná o omamnou psychotropní látku. Taková činnost je zakázaná zákonem a nelze připustit jeho porušování," zdůvodnila soudkyně, proč Dušan Dvořák o část svých rostlin přišel.
Dušan Dvořák přelomový rozsudek podle svých slov neočekával.
„Myslím si, že mě paní soudkyně nepřekvapí," vyjádřil se před konečným rozhodnutím Ivony Otrubové Dušan Dvořák.
„Aktuálně vedu dvě stě správních řízení za rok. Celkově mi ale něco podobného nedělá dobře, raději bych dělal svou práci," řekl. Zároveň si stěžoval na to, že přišel o část rostlin.
„Část policií zabavených rostlin se ztratila," upozornil. Jeho advokát pak potvrdil, že budou chtít případ Dvořákova konopí posunout k vyšším soudním instancím.
„Nalezené konopí u pana Dvořáka nesplňuje podmínky trestné činnosti. Lze předpokládat, že se případem nebude zabývat pouze první a druhý stupeň soudu, ale pravděpodobně i nejvyšší soud i evropský soud," sdělil advokát Miroslav Burget.
„Právní úprava je hluchá, neumí akceptovat postoj mého klienta," uvedl.

Autor: Michal Sobecký





 

Zdroj: http://prostejovsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/pestitel-konopi-dvorak-urodu-zpet-nedostane-20150526.html